Aromaterapia…tiesitkö mitä ja kuinka rentouttavaa aromaterapiahieronta on?

Aromaterapia on hoitomuoto, jossa eri menetelmiä käyttäen kehoon imeytetään kasvien eri osista saatuja eteerisiä eli haihtuvia öljyjä. Tunnetuinta on aromaterapia hieronta, mutta eteerisiä öljyjä voidaan käyttää lisäksi esimerkiksi kylvyissä, tuoksulampussa ja höyryhengityksessä sekä kääreissä ja hauteissa. Aromaterapiahieronta itsessään on erittäin rentouttava, jossa voidaan valita hoidossa käytettävä eteerinen öljy esimerkiksi rentoutukseen, lihaskipuihin, aktivoimaan aineenvaihduntaa , energisoimaan kehoa, ruoansulatusongelmiin, stressin poistoon ja unen laadun parantamiseksi. Hoito voidaan tehdä osa- tai kokovartalohoitona.

Hoidot sopii lähestulkoon kaikille, mutta tietyt vakavat sairaudet sekä raskaus ovat kontraindikaatioita eli vasta-aiheita. Raskaus sinänsä ei ole este, mutta eteeristen öljyjen käyttö hieronnassa iholle ei ole sallittua vaan ne voidaan laittaa tuoksulamppuun, jolloin tuoksu on aistittavissa. Hajuaistin kautta välittyy aivojen tunnekeskukseen lukemattomia viestejä. Se minkä aivot havaitsevat hajuina, ovat itse asiassa kaasumaisia kemiallisia yhdisteitä. Valmistaudu vajoamaan täydelliseen ja syvään rentoutumisen tuokioon.

Vinkkejä:

Eukalyptys – Erityisen hyvä hengitystieinfektioiden hoitoon sekä elimistön puolustuskykyä vahvistamaan.

Frankinsense
- Käytetään ihonhoidossa, hengitystieinfektioihin, rauhoittaa hermostoa ja tasoittaa stressin aiheuttamia tunnekuohuja.

Greippi
- Piristävä, masennusta vähentävä, väsymystä lievittävä vaikutus. Myös diureetti eli nesteitä poistava.

Mandariini
- Syvästi rauhoittava, auttaa unettomuustiloissa.

Mustakuusi
- Virkistävä, lihaskouristuksia laukaiseva, hengitystiehyeitä avaava ja huoneilmaa desinfioiva öljy, joka on hyväksi talven flunssaisina aikoina.

Piparminttu
- Ruoansulatusongelmiin, huonovointisuuteen ja päänsäryn hoitoon. Virkistää väsynyttä ja ylirasittunutta mieltä ja kehoa.

Ravensara
– Rauhoittava, astmaoireiden lievittämiseen, kurkun käheyteen ja lihasväsymykseen sekä unettomuustiloihin.

Rosmariini
- Ajatustoimintaa virkistävä , lihasväsymykseen ja -rasitukseen.

Sitruuna
- Vaikutus mielialoihin rauhoittava ja kohottava, unettomuutta helpottava.

Astu sisään kasvien ja eteeristen öljyjen maailmaan, jossa voit kokea ainutlaatuisen aromaterapeuttisen kauneuselämyksen…