Ayurveda on 5000-vuotinen oppi Intiasta. Ayurveda tulee kahdesta sanskriitinkielisestä sanasta; ayus joka tarkoittaa elämää ja veda joka tarkoittaa tietoa tai tiedettä. Ayurveda on elämän tiedettä.

Ayurveda pitää yksilöä kokonaisuutena ja pyrkii vahvistamaan kehon omaa kykyä parantaa itseään. Ayurvedan mukaan sairaudet ja epätasapainot johtuvat suurimmaksi osaksi epätasapainoisesta elämäntyylistä ja kehoon kertyneistä kuona-aineista. Emme elä harmoniassa luonnon kanssa. Filosofia perustuu kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, joka asettaa ihmisen keskipisteeseen. Ihmisellä on kyky parantaa itseään. Ulkoinen kauneus on riippuvainen myös sisäisestä hyvänolon tunteesta ja tasapainosta.

Ayurveda käyttää hyväkseen luonnon omaa lääketiedettä palauttaakseen kehoon terveyden, tasapainon ja hyvänolontunteen. Erityistä huomiota kohdistetaan doshien tasapainottamiseen. Doshat ovat kolme fysiologiaa hallitsevaa pääperiaatetta: Vata, Pitta ja Kapha.

Päänhieronnan tärkeys

Päässä sijaitsevat meille tärkeät elämän toimintoja ohjaavat aivot. Aivoissa on hermoratojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Pään tärkeitä aistielimiä ovat silmät, korvat, nenä ja suu. Tunteakseen onnellisuutta ja rauhan tunnetta tarvitaan pään ja mielen rentoutumista, hyvän olon tunnetta ja terveydestä huolehtimista. Hoidoissa on myös huomioitava niskan ja hartioiden alue.

Perinteisessä intialaisessa Ayurvedassa eli elämän tieteessä suositellaan pään hieromista joka päivä.  Pään alueen verenkierto ja muut virtaukset voivat häiriintyä lihasjäänityksesta tai kivuista sekä stressistä. Oireita voivat olla huonovointisuus, uupumus, unettomuus, heikkouden tunne, hermostuneisuus, yliaktiivinen ajatustoiminta ja lihasjännitys. Hieronta rentouttaa ja ehkäisee kehon energian tukkeumia. Pään hieronnan perusajatuksena on lisätä vitaalienergian virtausta.

Hoidoissa käytämme Laksmin ja Marma Pointin Anitta Korpelan tieto-taitoa ayurvedasta sekä hoitotuotteina Laksmin ja Frantsilan ayurvedatuotteita.

Ayurvedahoidot:

Ayurvedisen perinteen mukaan hoidot on suunnattu vain naisille.

 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kauneuden temppeli – syvärentouttava ja kaunistava ayurvedinen pään- ja kasvojen hierontahoito 1h 15 min. 85 €
• Hoitokokonaisuus, joka saa olon tuntumaan virkeältä, energiseltä, nuorekkaalta ja kauniilta.

Hoito aloitetaan lämpimällä lootuksenkukka jalkakylvyllä ja energiakanavien avaamisella, jolloin käsitellään päälaki, kämmenet ja jalkapohjat. Seuraavaksi hierotaan pää, niska ja selkärangan alue. Tästä rentoutusmatka jatkuu lämmitetylle hoitopedille, jolloin hierotaan kasvojen ja pään aluetta sekä marmapisteitä (verrattavissa akupisteisiin) rentouttavalla tavalla pehmein liikkein. Hoidossa käytetään Frantsilan rentouttavaa shirodaraöljyä.

Intialainen pysähdys – koko kehon öljyhieronta 1 h 45 min. 110 €
• Hoitokokonaisuus, joka syvärentouttaa ja harmonisoi kehoa ja mieltä

Hoito aloitetaan lämpimällä lootuksenkukka jalkakylvyllä ja energiakanavien avaamisella, jolloin käsitellään päälaki, kämmenet ja jalkapohjat. Lämmitetyllä hoitopedillä koko keho pääsee nauttimaan taivaallisesta hyvän olon hieronnasta, joka vaikuttaa tasapainottavasti kehon aistimuksiin.

Säännöllinen kokovartalon öljyhieronta edistää terveyttä ja ehkäisee kehon epätasapainotiloja. Hierontaliikkeet ja tekniikat noudattavat kehon toimintoja ja ne avaavat ja auttavat niveliä toimimaan joustavammin sekä hoitavat selluliittia. Hieronnassa käytetään lämmintä yrttiöljyä, joka imeytyy syvälle ihoon tasapainottaen kehotyyppiäsi. Se myös vapauttaa energiavirtauksia kehossa ja hoitaa ja ennaltaehkäisee väsymystä ja stressiä.

Laksmi Kumari Body – kiinteyttävä vartalonhoito alginaattinaamiolla 60 min. 98 € / 5 x sarja 440 € (a`88 €)

• Ayurvedinen hoitokokonaisuus sisältää Ahimsa-silkkihansikas-  ja hedelmähappokuorinnan, kiinteyttävän öljyhieronnan sekä alginaattinaamion ongelmakohdille. Mangon- ja passionhedelmän uutteet kirkastavat ja tasapainottavat ihoa. Appelsiini- ja sitruunauutteet uudistavat ja ehkäisevät ikääntymisen merkeiltä. Alginaattinaamio ongelmakohdille palauttaa kimmoisuuden velttoon kudokseen. Lisänaamioalue + 25 € / alue

Laksmi Kumari Breast – kiinteyttävä rinta- ja decolletealueen erikoishoito 60 min. 89 € / 5 x sarja 440 € (a`88 €)

• Ayurvedeinen hoitokokonaisuus sisältää Ahimsa-silkkihansikas- ja hedelmähappokuorinnan, selän- ja decolletealueen hieronnan sekä alginaattinaamion rintojen alueelle, joka palauttaa ihon kimmoisuuden. Kasvi- ja hedelmäuutteita sekä vitamiineja sisältävät ampullit kiinteyttävät ihoa. Rosmariini ja ruusupuu stimuloivat, kahviuute virkistää. Alginaattinaamio palauttaa kimmoisuuden saaden ihon tuntumaan raikkaan napakalta.

Laksmi Kumari Body & Breast yhdistelmähoitona 1 h 30 min. 135 €.